loader image

“Art Deco” u Beogradu

Solunska 22, Beograd

Klijent

Godina izgradnje

2023.

Površina

38m2

Plan projekta

U skladu sa dogovorom koji smo napravili sa klijentom izradili smo projekat enterijera kombinujući primese “Art Deco” stila sa elementima modernog i savremenog. Služili smo se zlatnim detaljima, pastelnim bojama, zanimljivim geometriskim oblicima, rasvetom najmodernijeg tipa.

Najveći akcenat ovog eneterijera su zidovi koje smo obukli u upečatljive, a ujedno nežne boje, te ih ukrasili poliuretanskim lajsnama kako bismo dobili najviši mogući kvalitet ovakvog stila rešavanja zidnih površi.

Njima smo dali komadni nameštaj zaobljene forme u vidu “lebdećih” komoda, a kako bi sve ovo ostavljalo dojam sklada i celine, trudili smo se da boje njih budu najpribližnije onim kojima je farban zid na kom su, sa nijansom ili dve tamnijeg u sebi.

Dogovor je bio da zadržimo maksimalnu visinu prostora zbog čega smo zadržali visinu postojaćeg plafona, a što je rezurtiralo odlukom da se služimo rasvetom nadgradnog tipa. Odlučili smo se da kombinujemo spot rasvetu sa magnetnim šinama, a sve to u senci prioritetnog izbora u vidu “kugličaste” rasvete koju su činile lusteri dnevne sobe i trpezarije, kao i zidne lampe ulaznog dela stana.

Zbog kolorita više, zivahnosti i razigranosti jednog “Art Deco” enterijera kojem smo težili kako bismo ispunili želju klijenta, stilskoj kuhinji smo dali modernu kombinaciju boja. Dominanta je pastelno narandzasta, kojom smo kuhinju učinili upečatljivom i time je izvukli iz svog kutka u kojem je, da bismo je dalje povezali sa bojom sofe čime smo zaokruzili sklad boja ovog eneteijera.

Ostali projekti

Elegantan enterijer stana

Nestora Žučnoga 19, Beograd

Komfornost na Dorćolu

Cara Uroša 57, Beograd